Презентации

 

"Перник - вчера днес и утре"

Една от най-добрите и впечатляващи презентазии на ОМС. Изготвена по случай празника на град Перник, презентацията представлява своеобразна реклама на града  и региона. В нея са съчетани фотоси от крепостта Кракра, от централната градска част и кътчета от нашата красива природа. Минавайки през миналото, гледайки в настоящето и с мисъл за бъдещето, зрителя осъзнава, че най-ценното нещо в град Перник са неговите жители, тези които са го създали, съхранили и продължават да го развиват. Звуците на народна музика и пленяващия текс, допринасят за голямата емоционалност и внушителност на презентацията.

"Перник е нашето минало , настояще и бъдеще.Тук е посят нашият корен и ние никога не ще можем да го изгубим . Дори и на хиляди километри , той винаги ще е близо до нас, защото е изсечен на картата на нашите сърца . С духа на Св. Йоан Рилски бдящ над града ни , Перник ще просъществува векове напред със своята красива природа , богати земи и лъчезарни жители , защото такава е волята на историята . Истинското бъдеще на Перник са децата . Те са солта на земята . Нека изградим заедно за тях един по- добър , по- красив и приветлив град , в който да живеят достойно нашите потомци . Потомци на Кракра , синове на земя прекрасна , на юнашко племе ... "


 

"Аз съм българче, обичам..."

Най-добрия начин да представиш своята родина пред чуждестранни гости. Чувство на патриотизъм струи от всеки слайд на презентацията, от всяка дума, от всяка снимка. Ботевото - Хайдути в изпълнение на група Епизод придава допълнителна нотка на емоция и чувство на гордост от това, че сме българи. Продукцията е излъчвана на 3тата национална среща на детските и младежки съвети и парламенти от страната посветена на Ботевите дни, проведена на 2 юни 2006 в гр. Враца, както и по местната кабелна телевизия.

"Дълга и славна е историята на нашето
отечество България . Много повратности
на съдбата е видял и преживял нашият
древен и славен народ . Многобройните
победи на нашата храбра войска, водена
от талантливи военноначалници,са довели
до утвърждаването на българското царство
като голяма , добре подредена и уважавана
държава с много висока култура .
Същевременно заобиколена от врагове ,
държавата ни е била в постоянна бойна
готовност и подложена на непрекъснати
заплахи за поробване и унищожоване .
Всичко това е довело до формирането на
българите като един изключително
трудолюбив , инициативен , смел и
гостоприемен народ, който в практиката се
води от девиза:
“Няма начин да няма начин”
И този народ винаги и навсякъде , по
всякакъв повод пее , пее за мъки и радост ,
за юнаци и войводи , за планината и гората
и за най – прекрасното цвете на Балканите
– българската жена ... "


 

"Ние сме номер едно"

Настроение, емоция, луд купон! Това представлява презентацията! Тук водещи са забавните фотоси от инициативите на ОМС, като вместо суховат доклад относно дейността ни, презентацията се превръща в динамичен и забавен рекламен клип. За това спомагат и поп-фолк ритмите съпровеждащи кадрите, тематично подбрани и подредени. Най-доброто доказателство за качествата на продукцията са усмивките, които остават на лицата на тези които са я гледали. Представянето и се състоя под бурните аплодисменти на пълна зала от младежи по време на VІІ Национална среща на детските и младежки парламенти от страната във В.Търново 2007. Не само аплаузи, но и танци и песни съпровождаха пернишката презентация "Ние сме номер едно"


"И ЗАЖИВЯЛИ ТЕ ВЕСЕЛО И ЩАСТЛИВО В СКРОМНАТА СИ, НО СПРЕТНАТА СТАИЧКА..."

 

 

"Девет месеца и половина"

Само името е нужно, за да се покажат усмивки по лицата на зрителите. Презентацията не е посветена на прочутия филм от 90те години, а именно на първите няколко месеца от съществуването на ОМС. Презентирана по конференции и семинари, презетнацията е сред любимите на ръководството на Община Перник, а всъщност и на всеки който я е гледал.

"За тези 9 месеца нашата организация започна да изкачва един връх - стръмен и неравен . И пътят ни към него бе такъв .Но с всяка крачка ние се доближаваме . И всеки напън , всяко едно усилие и тласък нагоре са безценни . И когато поглем в неясните висини скрити в облаците , ние виждаме още млади хора тръгнали в същата посока – енергични и жизнени авантюристи , мечтатели , малко наивни дори . И те са тези които ни дават воля да продължим с делото си , защтото не сме сами , защото и те са като нас .......... "