Защита на българската идентичност

 
 
                        
 
 

Във връзка с 6-ти Септември, Ден на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, един от най-светлите български празници,Управителният Съвет на Общински Младежки Съвет гр. Перник взе решението за започване на Национална кампания „Защита на Българската Идентичност ”.


Кампанията цели да се съхрани автентичната многовековна история на България от чуждо посегателство, каквото се наблюдава от съседни нам държави от дълги години. С особено големи размери този процес се е разпространил в интернет пространството, достъпно до най-широк кръг от потребители. Неверни твърдения, изкривяване на историческата действителност и откровени лъжи, късаещи нашата родова памет, се наблюдават в множество македонски интернет сайтове, в чуждестранни електронни и печатни медии.


Младото българско поколение е разтревожено от тези вредни за Българската държава явления и е силно обезпокоено от бездействието на властимащите по въпроса, липсата на каквато и да е реакция и отсъствието на държавна политика за отстояване на националната памет и достойнство.


Ето защо, будната българска младеж се чувства длъжна да даде отпор на тази вражеска експанзия в нещото, с което България най-много се гордее – славното ни и героично минало. Повод за нашето недоволство са ред публикации в електронното пространство от Македония, които си присвояват едни от най-великите български личности – Цар Самуил, Гоце Делчев, Яне Сандански.


ОМС Перник настоява за реакция от страна на държавните органи спрямо това тревожно явление, за преразглеждане на отношенията със страни толериращи анти-българска пропаганда и за създаване на мерки и условия за съхраняване и развитие на паметниците, символите и идентичността на българската национална история и памет.


Кражбата на цели векове от историята ни е факт, пред който ние не можем да замълчим и ще се борим с всички сили срещу тези, които я осъществяват. Призоваваме всички достойни българи, не по паспорт, а по душа, да ни подкрепят в това ни начинание. За да докажем че сме все още единни, че съединението прави силата и в наши дни.


В тази връзка ОМС Перник започва събирането и публикуването на адреси на интернет страниците, където има в наличност изопъчена или присвоена от чужди държави информация за историята на България. Този своеобразен черен списък и информацията, която се съдържа в него, ще бъде предоставен на вниманието на държавните органи. Ще бъде сезирана съдебната власт, тъй като ОМС счита, че подобни неверни публикации и данни са във вреда на българската държава и в нарушение на конституцията и законите на Р. България, но най-тревожното и съществено, те нараняват българския дух, традиция и суверенитет.


В рамките на кампанията „Защита на българската идентичност”, ОМС ще публикува изпратени материали, връзки към сайтове и статии, свързани с националната ни история, великите българи, изконните ни символи и традиции. Това ще бъде нашият своеобразен отпор на тези, които нарушават границите на националната ни идентичност.


ОМС дава началото на он-лайн подписка в подкрепа на кампанията „Защита на българската идентичност”. Всеки желаещ, ще може да покаже съпричастност към идеята ни на адрес:


ОМС ще инициира и широка медиийна кампания в подкрепа на „Защита на българската идентичност”, както и разпространение на банери с логото на инициативата.


Разчитаме на всички будни българи, които да се включат в начинанието ни, като сигнализират за открити от гореспоменатите сайтове. Разчитаме на българските историци и професори, които да защитят българската история с факти и аргументи. Разчитаме на младежи с компютърни и интернет познания, които да използват уменията си, за да „ограничат” в бъдеще достъпа до подобни сайтове или да „редуцират” тяхното съдържание.

 

Пишете за кампанията на адрес: omc.pernik@gmail.com

 
Общински Младежки Съвет Перник е неправителствена младежка организация с обществено-полезна дейност. Тази инициатива, както и цяластната дейност на ОМС Перник нямат никаква политическа насоченост и не желаем дейността ни да се политизира. Ние зачитаме правата и суверенитета на всички народности и държави като целта ни е да се съхрани суверенитета и идентичноста на българския народ и да се пробуди патриотизмът и любовта към родината в младите българи.