XI-та Национална пролетна сесия на Общинските младежки съвети и парламенти

 

  Перник събира младежи от цялата страна през месец април. Градът ни и Общинският младежки съвет ще бъдат домакини на 11-тата наци

 

онална пролетна сесия

 

на общинските младежки съвети и парламенти. Форумът е насрочен за 14, 15 и 16 април, когато  тук пристигат над 100 младежи от всички краища на България, съобщи на пресконференция председателят на Общинския младежки съвет /ОМС/ Явор Давидков. Очаква се в събитието да се включи и министърът на образованието Сергей Игнатов.

 

 4 000 лева ще струва домакинството на Перник за младежкия форум. Средствата са заделени в бюджета по перото “Младежки дейности”. Община Перник ще бъде партньор на ОМС по организацията и провеждането на националната сесия.

 

 Темата на форума е “Образованието – приоритет за младите хора”.

 

 За участие в него ще бъде привлечен Европейският политехнически университет. Очакват се потвърждения и  от Нов български и Софийски университет. Желанието на младите хора е ВУЗ-овете да представят свои презентации за това как в близките години виждат развитието на висшето образование и да покажат добри практики в тази връзка.

 

 За участниците в националната пролетна сесия ще има и развлечения. Те ще гледат театрална постановка, представена от детско-юношеският театър “Мускетарите”, ще влязат и стотици метри навътре в земните недра като посетят уникалният подзеемен Минен музей в Перник. Предвидена е разходка до средновековната крепост на Кракра Пернишки.